matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina i miejsce zerowe
asiek:
f(x)=(2x+1)\(x+5)
25 mar 18:54
Mila:
D: x+5≠0 ( nie dzielimy przez zero!) x≠−5 D=R\{−5} 2) miejsca zerowe 2x+1=0 i x∊D
1
x=−
2
25 mar 19:06