trygonometria
Monika: | | sinx − |1−cos2x| | |
Uprość wyrażenie |
| |
| | cosx | |
25 mar 18:36
Domel:
|1−cos
2x| = |sin
2x| = sin
2x
| sinx − sin2x | | sinx*(1 − sinx) | | sinx | |
| = |
| = |
| *(1 − sinx) = ...... |
| cosx | | cosx | | cosx | |
no a końcowy to sama Monika
25 mar 19:26
Monika: Właśnie doszłam do tego, ale nie wiem co dalej, bo muszę narysować jeszcze wykres, a to nie
chce jakoś ładnie wyjść :C
25 mar 19:55
Domel:
25 mar 21:01
Domel: to wykres y=tgx(1−sinx)
25 mar 21:02
Monika: A nie da się tego jeszcze bardziej przekształcić? Bo wydaje mi się, że nie robiliśmy takich
wykresów. Hmm może coś źle przepisałam
25 mar 21:13