matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;0
Justa:
jak rozwiązać : 4
x
−8*2
x
+16=0 2
2x
−2
3
*2
x
+2
4
=0 2
2x
−2
3+x
+2
4
=0 i co dalej ? :0
25 mar 17:58
Justa:
25 mar 18:06
Ajtek:
Podstawienie 2
x
=t i t>0 t
2
−8t+16=0 I masz f. kwadratową.
25 mar 18:16
Justa:
dzięki
25 mar 18:25