Prosze o pomoc to ważne
paulincia933: funkcja f jest określona wzorem:
f(x){−x−4 gdy −5≤x≤−2
{−2 gdy −2≤x≤0
{3x−2 gdy 0<x≤3
a) naszkicuj wykres tej funkcji
b) podaj dziedzine funkcji f
c) podaj zbiór wartości funkcji f
d) podaj jej miejsca zerowe
e) określ jej monotoniczność
25 mar 16:01
wredulus_pospolitus:
paulino ... faaaajne zadanie ... a chociaż raczyłaś ruszyć swoja szacowną dupę do teorii aby
zobaczyć czy nie ma analogicznego zadania tam

25 mar 16:03
paulincia933: patrzyłam... ileż mozna patrzec chodzi mi chociaz o przykład nie musi byc to rozwiazane jak
taki problem wam to sprawia.
25 mar 16:24
ada: funkcja f jest określona wzorem:
f(x){−x−4 gdy −5≤x≤−2
{−2 gdy −2≤x≤0
{3x−2 gdy 0<x≤3
a) naszkicuj wykres tej funkcji
b) podaj dziedzine funkcji f
c) podaj zbiór wartości funkcji f
d) podaj jej miejsca zerowe
e) określ jej monotoniczność
Proszę o pomoc...
25 mar 16:32
ada: widze ze ktos juz prosi o pomoc.. pomóżcie.
25 mar 16:33
wredulus_pospolitus:

całe zadanie sprowadza się do umiejętności pojmowania jak narysować funkcję f(x)
f(x) = −x−4
f(x) = −2
f(x) = 3x−2
i teraz
'pogrubiasz' te części tych prostych, które Ciebie interesują (celowo beżowa
krecha jest 'ociupinkę' niżej ... abyś widziała o co chodzi)
i już masz rysunek
25 mar 16:38
wredulus_pospolitus:
myślisz że zmieniając nic domyślimy się, że to Ty jesteś
25 mar 16:39
daras: paulinci193 ah to zdrobnienie

patrzyła ale nie widziała−może do okulisty

26 mar 09:34