matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty i logarytmy!
72129:
O ile procent liczba 2
2
√
3
+ log
2
7
jest większa od 4
√
3
+ 1
31 paź 15:28
tim:
x = 2
2
√
3
* 2
log
2
7
y = 4
√
3
* 4 x = (2
2
)
√
3
* 7 y = 4
√
3
* 4 x = 4
√
3
* 7 y = 4
√
3
* 4 Porównaj x oraz y. Powinno być dobrze.
31 paź 15:35