funkcja homograficzna
Kasia: | | 1 | |
Jak narysowac tę funkcję homograficzną |
| mółby mi ktoś pomóc z góry dziękuję |
| | x2+2IxI−3 | |
24 mar 23:25
Kasia: ponawiam prośbę
24 mar 23:31
pigor: ...,
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| = |
| | x2+2|x|−3 | | |x|2+2|x|+1−4 | | (|x|+1)2−22 | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| = |
| − funkcja parzysta, |
| | (|x|+1−2)(|x|+1+2) | | (|x|−1) (|x|+3) | |
typu y=f(|x|) − jej wykres symetryczny do osi Oy ; a więc narysuj
część paraboli dla x≥0 i odbij tę część symetrycznie względem osi OY
następnie "odwróć wartości" otrzymanego wykresu, czyli narysuj wykres
| | 1 | |
danej funkcji y= |
| pamiętając, że odwrotność wartości |
| | (|x|−1) (|x|+3) | |
zero to ...

nieskończoność i asymptota pionowa itd, itp.
25 mar 00:07
Kasia: własnie nie wiem jak narysowac tę funkcje moze jesli ktos bylby tak mily i mi pokazal to
bylabym bardzo wdzieczna
25 mar 16:08
Kasia: ? pomoże ktoś bardzo prosze nie wiem jak sie za to zabrac
25 mar 19:04