matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsca zerowe
matt:
Wyznacz miejsca zerowe funkcji x
3
+ 5x
2
+6x. Czy miejscami zerowymi bedzie : x=0 , x1= −2, x2= −3?
24 mar 22:37
ICSP:
24 mar 22:38
ja:
x(x
2
+5x+6)=0
24 mar 22:38