d
Barry: Oblicz pole rombu wiedząc ,że dluzsza przekatna ma długość 8 a bok a= 8√2−√3
24 mar 19:56
Barry: pomożcie
24 mar 20:02
Marcin: 4
2+x
2=a
2
a znasz, także wyliczasz x.
x to połowa krótszej przekątnej.
Powodzenia
24 mar 20:05
Barry:
24 mar 20:06
Barry: aha wychodzi mi ,że x2= 112−64√3 jak teraz obliczyć x i jak to łądnie zapisać
24 mar 20:07
24 mar 20:18
Marcin:
x
2=112−64
√3
x
2=16(7−4
√3)
x=4
√7−4√3
P=16
√7−4√3
Nie wiem czy wszystko dobrze policzyłeś. Jechałem z Twoich obliczeń co do x'a
24 mar 20:40
ICSP: 7 − 4√3 = (2 − √3)2
24 mar 20:43
Marcin: Tylko czy Barry skorzysta z tej podpowiedzi?
24 mar 20:44