Geometria analityczna
saper : Określ wzajemne położenie okręgów o równaniach
O: (x−2)2 + (y−3)2−1 oraz O: (x−2)2 + (y−1)2−16
24 mar 19:45
PW: Wzajemne położenie okręgów jest zależne od odległości środków i długości promieni,
S1 = (2, 3), S2 = (2, 1). Odległość środków |S1S2| = 2.
r1 = 1, r2 = 4.
Dwa okręgi o promieniach 1 i 4 mają środki odległe o 2. Wyciągnij wniosek (jest takie
twierdzenie, które określa wzajemne położenie okręgów w zależności od promieni i odległości
środków).
24 mar 22:06
5-latek: Jesli tylko tu zle napisales to ok ale jesli masz tak w zeszycie to juz jest zle
powinno byc (x−2)2+(y−3)2=1 i w drugim =16
25 mar 13:25