matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
saper :
Wyznacz współrzędne środka i długość promienia okręgu o równaniu x
3
+y
2
−8x+10y−8=0 Proszę o w miarę proste rozwiązanie
24 mar 19:38
Piotr 10:
źle przepisan
24 mar 19:38
Hajtowy:
x
2
+y
2
−8x+10y−8=0 x
2
+y
2
−2ax−2by+c=0 −2ax=−8x −2by=10y oblicz x i y
24 mar 19:39