matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Stefan:
Liczba 5
4
/3* 3√5
5
jest równa? (tam jest pierwiastek 3−ciego stopnia)
24 mar 17:57
M:
20 paź 06:04
Jolanta:
5
4/3
*
3
√
5
5
=5
4/3
*5
5/3
=5
9/3
=5
3
=125
20 paź 21:09