124
janosik: Cokół pomnika jest wykonany z granitu i ma kształt stożka ściętego. oblicz objętość cokołu
wymiary:
srednica gorna 2m
srednica dolna 4m
wys 3m
24 mar 17:51
dero2005:
zastosuj wzór na objętość stożka ściętego
24 mar 17:58
janosik: a jesli nie bede go znal na maturze? jest jakis inny sposob?
24 mar 18:00
janosik:
24 mar 18:17
dero2005:
a znasz wzór na normalny stożek?
24 mar 18:32
janosik: TAK
24 mar 18:48
dero2005:

EB = 2
FD = 1
EF = 3
WF = 3
WE = WF + FE = 6
| | π | |
Vw − Vm = |
| (EB2*WE − FD2*FE) = 7π |
| | 3 | |
24 mar 19:13