123
janosik: z wycinka (240stopni kat srodkowy i promien 30cm) otrzymano Pb stozka. oblicz h stozka.
24 mar 17:46
dero2005:

l = 30
r =
h =
√l2 − r2 =
24 mar 18:03
janosik: ja robilam to z pola, zamiast obwodu kola i wychodzi ten sam wynik, bledny
odp to 10√5
24 mar 18:14
dero2005:
to zrób z obwodu
24 mar 18:34
janosik: mowie, ze wychodzi ten sam wynik, ktory jest bledny.
24 mar 18:48
dero2005:
a jaki jest wynik prawidłowy?
24 mar 18:52
janosik: 10√5
24 mar 19:08
dero2005:
no to czego szukasz dziury w całym, podstaw do wzorów, które podałem o 18:03
24 mar 19:14