matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dwusieczne
domino:
dwusieczne kątów trójkąta ABC przecięły się w punkcie D. Jeżeli kątADB=130stopni to a) kąt ACD=65stopni b)kąt ACD=75stopni c)kąt ACD=70stopni d)kąt ACD=80stopni Czy może mi ktoś pomóc jak to obliczyć?
24 mar 16:47