matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matma, trygonometria
pomocyyy:
Wiadomo, ze cos36(stopni)=
√
5
+1
4
. Oblicz cos18(stopni) oraz sin18(stopni)
24 mar 16:15
PW:
Skorzystaj z zależności sin2α = 2sinαcosα oraz sin
2
α + cos
2
α = 1.
24 mar 16:28