matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
indyk:
Wykaż że dla kąta ostrego α równanie jest tożsamością (1/sinα+1/cosα)(sinα+cosα)=1/(sinαcosα)+2
24 mar 11:33
Tadeusz:
sinα≠0 cosα≠0
cosα+sinα
1
(sinα+cosα)=
+2
sinαcosα
sinαcosα
(sinα+cosα)
2
=1+2sinαcosα ...itd −
24 mar 11:43