Narysować wykres funkcji
Czakra: Jak narysować funkcję y=||x−2|+1|?
Ja zrobiłam to tak, że najpierw narysowałam wykres funkcji y=|x| a porzedtem zrobiłam dla tego
tabelę i podałam argumenty od −3 do 3. Wyszedł mi wykres w kształcie V. Potem przesunęłam go w
prawo o 2 i potem w górę o jeden. I teraz mam pytanie, co zrobić z tą ostatnią częścią a
mianowicie z tą wartością bezwzględną, w ktorej jest całe działanie?
Zrobiłam dobrze/źle, dlaczego? Proszę o pomoc!
23 mar 21:30
bezendu:

Nie rozumiem po co tyle modułów skoro |x−2|+1 już nie da się
23 mar 21:32
Aga1.: Dobrze i koniec , bo
IIx−2I+1I=Ix−2I+1, chyba,że jest inny przykład.
23 mar 21:40