matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxxxxxxxxxxx
mała mi:
1
wykres funkcji kwadratowej f(x) =
2
−2 przekształocono i otrzymano wykres funkcji g
2
gdzie g(x)=f(x+2). ZATEM g(x) równa się
23 mar 21:22
Mila:
1
g(x)=
*(x+2)
2
−2 rozwiń
2
23 mar 21:26
mała mi:
no właśnie coś mi nie wychodzi mam odpowiedzi
1
A g(x)=
X
2
2
5
B g(x) =
x
2
−2
2
1
C g(x) =
x
2
−4
2
1
D g(x) =
x
2
+2x
2
możesz pomóc ?
23 mar 21:56
Mila:
1
1
g(x)=
*(x
2
+4x+4)−2=
x
2
+2x+2−2
2
2
1
g(x)=
x
2
+2x
2
odp. (D)
23 mar 21:59
mała mi:
DZIĘKI !
23 mar 22:02