matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
o
Barry:
ile wyjdzie pole trojkata jeżeli a to 180−α
23 mar 21:03
Matematyka:
180 − α = − cosα
23 mar 21:05
Barry:
√
7
a wiadomo ,ze sinα=
4
23 mar 21:05
Marcin:
sin(180−α)=sinα
23 mar 21:07
Marcin:
1
√
7
P=
*2
2
*
2
4
23 mar 21:07
Barry:
√
7
wychodzi
a w dopowiedzi mam
√
7
2
23 mar 21:10