ciągi
teges: liczby 2x +1 , x+5 , 4x−3 w podanej kolejności tworzą ciąg artmetyczny. Zatem różnica tego
ciągu jest równa ?
23 mar 20:27
bezendu:
2(x+5)=2x+1=4x−3
23 mar 20:27
5-latek: a2−a1=a3−a2=r i licz
23 mar 20:28
teges: A −1
B 1
C C
D 3
króra odp ?
23 mar 20:29
anita22: 2x+10 = 6x−2
−4x= −12
x=3
podstawiamy x i mamy : 7,8,9
9−8 = 1 − różnica, możesz też użyć wzoru aby to udowodnić
23 mar 20:29
anita22: b
23 mar 20:30
5-latek: Zarty sobie robisz tak?
To w 2 czy 3 klasie liceum nie potrafisz wykonac odejmnowania ?
23 mar 20:30
anita22: ja coś źle zrobiła czy do tegesa mówisz ?
23 mar 20:31
anita22: zrobiłam*
23 mar 20:31
teges: dziena 5−latek !
23 mar 20:33
teges: umiem umiem za poźno ogarnełem Twoją odp
23 mar 20:34
5-latek: Anita . Dobrze zrobilas .
Skorzystalas z wlasnosci ciagu arytmetycznego .
ja natomiast podalem inny sposob rozwiazania
23 mar 20:36