trójkąt równoramienny
ola: Podstawą trójkąta równoramiennego jest równa 17 cm, a ramiona są od niej krótsze o 3 3/5 dm.
Oblicz obwód tego trójkąta.
23 mar 19:29
5-latek: Przemysl jeszce raz tresc zadania
1dm=10cm to 3,5 dm=ile cm?
23 mar 19:38
ola: zamieniłam i wychodzi mi na minusie to zadanie z podręcznika a odp to 43 i 4/5 dm
23 mar 19:40
5-latek: | | 3 | |
A moze podstawa ma 17dm? Jesli tak to obwod = 17+2(17−3 |
| )[dm] |
| | 5 | |
23 mar 19:45
ola: w podręczniku jest cm
23 mar 19:47
5-latek: Policz to co napisalem wyzej −jesli sie zgadza w podreczniku jest blad
23 mar 19:49