pomocy
benio: mam to rozwiazane tylko nie wiem czy winik takowy jest dobry: prosze o sprawdzenie i w razie
czego pomoc
a) 643π * 8√3
b) 192π
c) 36π * 12√3
d) 72π + 144√3 π
e) 5003√3
Nie wiem po prostu czy mam to dobrze i chciałem sie dowiedziec!?
i czy da sie to jakos jeszcze bardziej czy takie wyniki sa ok i maja zostac ?
23 mar 18:40
picia:
643*8=5144
36*12=432
w d) mozesz π wyciagnac przed nawias
23 mar 18:42
benio: sory tam mi sie pomylilo mialo byc w tym
a) 643π * 8√3
e) 5003√3
23 mar 18:45
picia:
no to 64*8=512
a w d) mozesz nawet 72π wyciagnac
23 mar 18:47
benio: ok a reszta jest dobrze ?
23 mar 18:48
benio: czyli w a) 5123√3π
?
23 mar 18:50
picia:
tak i tak
| | 512π√3 | |
mozesz troche ladniej zapisac |
| |
| | 3 | |
23 mar 18:51