Podaj współrzędne punktów
ziom: Podaj współrzędne punktów prostej 3x−2y+9=0 odległych od osi ox o 6 prosze o szybką odpowiedź
23 mar 18:21
J: Podstaw do wzoru y = 6 potem y = − 6
23 mar 18:24
ziom: jak podstawie 6 to co mi wyjdzie to beda wspolrzedne punktu x tak ?
23 mar 18:31
J: A(x1,6) i B(x2,−6)
23 mar 18:32
ziom:

a co jesli to 6 to bedzie tak ?
23 mar 18:33
J: To nie jest odległość punktu od osi OX.Odległość od osi to długość odcinka PP' , gdzie P'
jest rzutem prostokątnym punktu P na oś OX
23 mar 18:37
ziom: dobra mam dzieki za pomoc
23 mar 18:40
Bogdan:
| | 3 | | 9 | | 3 | | 9 | |
y = |
| x + |
| i |y| = 6 ⇒ | |
| x + |
| | = 6 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
23 mar 18:41
Bogdan:
Tu własnie chodzi o odległość punktów od osi, a nie odcinka od osi x
23 mar 18:43