Pomocy
benio: Ratunku bardzo wazne jak obliczyc na jutro ! nie potrafie! 😟
a) 13π82 * 8√3 = ?
b) π82 + π8*16 = ?
c) π62 * 12√3 = ?
d) 2π62 + 2π6 * 12√3 = ?
e) 13 * 100 * 5√7 = ?
23 mar 18:16
Hajtowy: Spróbuj sam coś zadziałać, nikt Ci tu gotowców nie da.
23 mar 18:19
picia:
ale czego nie wiesz ? zwykle dzialania. nie wiesz ile jest 8*8 czy jak ?
23 mar 18:19
benio: mam to rozwiazane tylko nie wiem czy winik takowy jest dobry:
a) 643π * 8√3
b) 192π
c) 36π * 12√3
d) 72π + 144√3 π
e) 5003√3
Nie wiem po prostu czy mam to dobrze i chciałem sie dowiedziec!?
i czy da sie to jakos jeszcze bardziej czy takie wyniki sa ok i maja zostac ?
23 mar 18:39
dero2005:
π6
2*12
√3 = 432π
√3
23 mar 19:03
dero2005:
2π6
2 + 2π6*12
√3 = 72π(1 + 2
√3)
23 mar 19:12