matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
benio:
jak mam skrocic te pozostale no! pomocy nie potrafie ich skorcic! 64/3π * 8√3 = ? 72π + 12π * 12√3 = ? 36π * 12√3 = ? marta − chyba sie nie zrozumielismy
!
23 mar 17:59
ja:
64
64*8
√
3
*8
√
3
=
3π
3π
23 mar 18:02
benio:
a ta reszta ?
23 mar 18:08
ja:
12π(6+12
√
3
)
23 mar 18:10