matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wielomianowe
Adam555:
rozwiąż równanie |x
3
−2x
2
−4x+8|+|x
3
−3x
2
+4|+|x
4
−16|=0
23 mar 17:45
Mila:
⇔ x
3
−2x
2
−4x+8=0 i x
3
−3x
2
+4=0 i x
4
−16=0 rozwiązujesz ostatnie równanie i sprawdzasz, czy jego pierwiastki spełniają 1 i 2 równanie.
23 mar 18:20