matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Greg:
rozwiazując równanie z sinusem dostałem wynik x = −π+kπ. Czy mogę to uprościć i zapisać po prostu x=kπ ?
23 mar 17:32
Greg:
up
23 mar 17:42
Greg:
23 mar 17:54
razor:
tak
23 mar 17:55
Greg:
dzięki
23 mar 17:58
pigor:
... tak możesz , bo "twoje" x= −π+kπ= (−1+k)π ⇒ i tak ...
"jak zwał tak zwał" x= kπ , k∊C. .
23 mar 18:00