| 2cos(135)+4sin(120) | |
| 6tg(150)−1 |
| √2 | ||
cos1350=cos(900+450)=−sin450=− | ||
| 2 |
| √3 | ||
sin1200=sin(900+300)=cos300= | ||
| 2 |
| √3 | ||
tg1500=tg(900+600)=−ctg600=− | ||
| 3 |
| −√2+2√3 | |||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||||
| −2√3 |
| 2 cos135o + 4 sin 120o | |
= | |
| 6 tg 150o − 1 |
| 2 cos (90 + 45)o + 4 sin ( 90 + 30)o | ||
= | = | |
| 6 tg (90 + 60)o− 1 |
| 2 (− sin 45o) + 4 cos 30o | ||
= | = | |
| 6 ( − ctg 60o) − 1 |
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
| −√2 + 2 √3 | √2 − 2√3 | |||
= | = | = | ||
| − 2√3 − 1 | 2√3 + 1 |
| (√2 − 2√3)*( 2√3 − 1) | ||
= | }= | |
| (2 √3 + 1)*(2√3 − 1 |
| 2√6 − √2 − 4√9 +2√3 | 2√6 − √2 + 2√3 − 12 | |||
= | = | |||
| 4*3 − 1 | 11 |