matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma miejsc zerowych
pisz:
1
Suma 2 róznych miejsc zerowych jest równa 4 a suma ich odwrotności= −
, wzór funkcji
3
f(0)=−12 rozumiem że c=−12
b
i x1+x2=−
a
1
1
b
a
+
=−
x1
x2
c
Podstawiając wychodzi mi b=−4 i a=1 , ale jak spawdzam delte to miejsca zerowe nie są równe 4 i
1
−
3
Gdzie mam błąd
23 mar 16:31
daras:
a = −1
23 mar 16:35
pisz:
−4
ale to wtedy −
nie jest równe 4
−1
23 mar 16:39