matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Miko:
Do jakiej potęgi podnieść 3/4 żeby wyszło 3 ?
23 mar 15:54
Trivial:
(3/4)
x
= 3 / log
3
x*log
3
(3/4) = 1
1
1
x =
=
.
log
3
(3/4)
1 − log
3
4
23 mar 15:56
J:
do potęgi log
3/4
3
23 mar 15:56
daras:
rzuć monetą
23 mar 16:30