matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekroj osiowy
Zozolus:
Przekroj osiowy stozka jest trojkatem rownobocznymn o boku a.Oblicz objeosc i pole powierzchni calkowitej stozka.
23 mar 15:47
J:
1
a
a
√
3
V =
πr
2
h, gdzie r =
, h =
3
2
2
23 mar 15:50