matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
whatever:
Jak mam wyliczyć asymptoty f(x)=(x+1)
2
/2x ?
23 mar 15:35
M:
21 paź 06:02
:
x
1
f(x)=
+1+
2
2x
x
Asymptota pionowa obustronna x=0, a w −
∞
i w +
∞
as. ukośna: y=
+1
2
21 paź 14:11