matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby i ich zbiory
nananananaaaa:
Oblicz: a) U{16
{1}{4}
+3
−1
{4}=
6(4
1
4
)
2
*(1
1
3
)
4
b)
=
4(4
1
4
)
−1
*(1
1
2
)
−2
23 mar 14:59
nananananaaaa:
poprawka!
16
1
4
+3
−1
a)
=
4
23 mar 15:02
J:
1
16
1/4
= 2 3
−1
=
3
23 mar 15:04
nananananaaaa:
i co dalej
23 mar 15:07
J:
Licz...
23 mar 15:08
nananananaaaa:
2
1
3
23 mar 15:13
J:
1
2+
3
7
3
7
=
=
=
4
4
12
23 mar 15:20
nananananaaaa:
pomoże mi ktoś z przykładem b)? PROSZee
!
23 mar 16:20