matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywałem to 5 razy i za kazdym razem inne rozwiazanie...
Nick:
a
n
(−1)
n
(n+1)x
n
=
a
n
−
1
(−1)
n
−
1
(n)x
n
−
1
23 mar 14:43
Alfa:
n+1
n+1
n+1
= (−1)
n−n+1
*
*x
n−n+1
= (−1)
1
*
*x
1
= −
*x
n
n
n
23 mar 15:02
Nick:
(−1)x
a to nie jest tak ze (−1)
n
(n+1)x
n
*
(−1
n
)(nx
n
)
23 mar 15:07
Nick:
dzięki alfa pomogłas
23 mar 16:19