matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy da się to skrócić?
og:
Czy da się to skrócić?
16
√
3
=
4
23 mar 13:55
Kaja:
tak. przez 4: 4
√
3
23 mar 13:56
lk:
tak, bo
a * b
= b
a
16 *
√
3
= 4 *
√
3
= 4
√
3
4
Tego razy się nie pisze. Masz na przykład: a * b, to można zapisać po prostu ab tak samo tutaj 16 *
√
3
to po prostu 16
√
3
23 mar 13:56