matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia
Kasia:
wartość wyrażenia a
3
+b
3
/ a
2
−ab+b
2
dla a=1−
√
7
/ 2 i b=1+
√
7
/ 2 jest równa: A.
√
7
B. 1 C.
1
2
D. 2
√
7
23 mar 12:49
Kaja:
(a
3
+b
3
)/(a
2
−ab+b
2
)=[(a+b)(a
2
−ab+b
2
)]/(a
2
−ab+b
2
)=a+b=...=1
23 mar 12:52
Kasia:
dzięki
23 mar 12:58