matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Klaudia:
Proszę o sprawdzenie:
n
2
n+1
3
2
=
2n!
(n+1)!
=
2!(n−2)!
3!(n−2)!
(n−2)!(n−1)n
(n−2)!(n−1)n(n+1)
=
(n−2)!
6 (n−2)!
n(n+1)
n=
6
...
23 mar 12:36
Kaja:
dobrze
23 mar 12:38
Klaudia:
dziękuje
23 mar 12:40