jakie wartości
Matejko: Jakie wartości może przyjmować sinx jeśli sin(x+π3)=−12
chce to zrobić inaczej niż wysując i już ze wzoru zrobiłem z
sin(x+π3)=12(sinx+√3cosx) i nie wiem co dalej
23 mar 08:49
Matejko:
23 mar 09:02
Saizou :
| | π | | 1 | | π | |
sin(x+ |
| )=− |
| x+ |
| =t |
| | 3 | | 2 | | 3 | |
a takie coś już pewno umiesz rozwiązać, tylko trzeba potem wrócić do podstawienia
23 mar 12:02
Matejko: a moim sposobem?
23 mar 16:37
Matejko:
23 mar 16:48
Matejko:
23 mar 16:53
Matejko: pomożecie?
23 mar 17:04
Matejko: mam już
23 mar 17:15