matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest taki ciąg geometryczny (an), że a3=14, a6=−2√2.
kot:
Dany jest taki ciąg geometryczny (an), że a3=14, a6=−2√2. Wówczas A. q=−2√2 B. q=−2√ C. a1=18 D. a1=12 nie wychodzi mi nic..
22 mar 20:27
kika:
a
3
14
=
a
6
−2
√
2
a
1
*q
2
7
=
wylicz q
a
1
*q
5
−
√
2
22 mar 22:09
picia:
a
6
= q
3
a
3
tak szybciej
22 mar 22:11