D
bezendu:
Prawdopodobieństwo
Jakie jest prawdopodobieństwo, że na maturze nie będzie dowodu z planimetrii a będzie z
geometrii analitycznej ?
22 mar 19:36
Maslanek: 0

Natomiast to, że będą oba działy 1
22 mar 19:37
J: 0 ≤ P(A) ≤ 1
22 mar 19:37
bezendu:
To mnie zasmuciłeś, ale w tamtym roku nie było dowodu !
22 mar 19:37
bezendu:
| | 1 | |
A myślałem, że chociaż |
| |
| | 2 | |
22 mar 19:38
Maslanek: Był dowód z planimetrii
22 mar 19:38
bezendu:
Taki dowód to nie dowód.
22 mar 19:38
jerey: ten z trapezem?
22 mar 19:39
bezendu:
Chodzi o podstawę, na R to zawsze jest
22 mar 19:40
jerey: bezendu a próbne matury jak Ci poszły, pisałes moze Echo Dnia?
22 mar 19:46
bezendu:
Nie pisałem, pisałem tylko operon i OKE poznań
22 mar 19:47
Saizou : próba z OKE była bez sensu, zlepek matur z lat poprzednich
22 mar 19:48
zawodus: Na podstawie będzie wg mnie dowód z planimetrii. Jego poziom natomiast wiadomo jaki
22 mar 20:10
bezendu:
Ale i ten poziom mnie czasami dobija a już od jakiegoś czasu robię planimetrię i jeszcze nie
wiem co z czym !
22 mar 20:12
Damian: racje planimetria to chyba najgorszy dział, w dodatku z dowodami to już masakra

oby nie było
w tym roku, z analitycznej może być
22 mar 20:14
bezendu: Ja też jestem za tym !
22 mar 20:15
Damian: Ja boję się jeszcze zadań z prawdopodobieństwa bo bardzo łatwo jest popełnić błąd
22 mar 20:15
Damian: piszesz rozszerzenie, na jaki wynik liczysz?
22 mar 20:17
zawodus: Lepiej nie liczyć na wyniki bo można się zawieść.
22 mar 20:23
bezendu: Piszę R liczę na 30%
22 mar 20:23
Uczę się: bezendu na 30% ha xd
22 mar 20:27
bezendu:
22 mar 20:28
Saizou : ale z tego co ja przeglądałem to zadania z dowodzeniem z planimetrii na podstawie są punktowane
w granicy 3 ptk wiec i tak pozostaje (gdyby były 2 dowody) 88%
22 mar 20:31
Damian: z podstawy są łatwe, gorzej na rozszerzeniu

jak dadzą trudne np. za 5pk. to 10% w plecy
22 mar 20:59
Saizou : to trzeba je rozwiązać
22 mar 21:01
bezendu: + zadanie do obliczenia z planimetrii leci kolejne 10%−8%
22 mar 21:02
Damian: może się uda

oby
22 mar 21:02
Damian: z obliczeniem może coś się wykombinuje
22 mar 21:03
Damian: ja najlepiej lubię zadanka z analitycznej i stereometrii
22 mar 21:04
Saizou : a ja wolę planimetrię
22 mar 21:04
bezendu: A ja z analitycznej+ funkcja
22 mar 21:05
Marcin: Liczycie sobie punkty przez napisaniem matury? Trochę pokory
22 mar 21:05
Damian: jak chcesz się sprawdzić to na zadania.info co tydzień robią próbną maturę
22 mar 21:05
bezendu: liczymy ile odpadnie na starcie
22 mar 21:05
Damian: funkcje też mogą być
22 mar 21:05
bezendu: Robię tę matury i zawsze mam kłopot z dowodem
22 mar 21:06
Damian: to już 16−20 % odpada z planimetrii − 10% za pomyłki w liczeniu => wychodzi max. 70
22 mar 21:07
bezendu: Już bez pomyłek bez przesady !
22 mar 21:07
Damian: robiłeś tą nową (dzisiejszą) ?
22 mar 21:08
Marcin: Takie pewne do odpadnięcia już macie. Teraz jeszcze nie wiadomo ile niepewnych odpadnie
22 mar 21:08
Marcin: Damian podaj link do dzisiejszej jak możesz
22 mar 21:08
Damian: mi się zdarzają, niestety
22 mar 21:08
bezendu: Robiłem. Ale tam nie było dowodu
22 mar 21:09
22 mar 21:09
Saizou : Marcin i teraz bład pomiarowy trzeba jeszcze odliczyć
22 mar 21:09
Damian: ta dzisiejsza była dość prosta
22 mar 21:10
Damian: wszystko zrobiłeś ? bo ja z zad.7 mam problem
22 mar 21:11
Marcin: Ja tam wolę nic nie odliczać
22 mar 21:11
Saizou :
łapcie zadanko z funkcji z Kangura
Funkcja f(x)=ax+b spełnia nierówność f(f(f(1)))=29 i f(f(f(0)))=2. Ile równe jest a
22 mar 21:12
Damian: z nieszczęsnej planimetrii.. ale jeszcze pomyślę bo mam 45min. w rezerwie, wcześniej skończyłem
22 mar 21:12
Marcin: Dzięki Damian. Już się za nią bioręę
22 mar 21:12
Damian: Spoko, jutro po 16 będą odpowiedzi
22 mar 21:13
Marcin: Saizou! Nieżyciowe jakieś
22 mar 21:14
Saizou : ale nie trudne
22 mar 21:15
Marcin:
a
3b+a
2b=29
a
2b+a=0
Czy całkiem źle do tego podchodzę?
22 mar 21:27
ori:

zad.7/ matura info z dnia 22.03.2014
|AO|=r
√2=k*
√3 , |OD|=k
√2 , k>0
| | r√6 | | 2r√3 | |
r√2=k√3 ⇒ k= |
| , |OD|= |
| |
| | 3 | | 3 | |
| | r | | √3 | |
w trójkącie DOE cosδ= |
| = ... = |
| ⇒δ=30o , γ=60o |
| | |OD| | | 2 | |
|<ADB|= 120
o to
α= 180
o−(45
o+120
o)= ........ ,
β= ..........
22 mar 21:33
Marcin: W pierwszym z zadania.info wyszło wam, że x=1 v x=−1, nie?
22 mar 21:34
bezendu:
A ja się nad tym dzisiaj głowiłem i jak zwykle nic nie wymyśliłem oprócz rysunku. Dziękuję ETA
!
22 mar 21:34
Saizou :
ori nie ładnie będąc tak w I liceum rozwiązywać zadania maturalne
22 mar 21:35
oskar: Przyjemna na dzisiejsza była
22 mar 21:35
oskar: pierwsze punkty (1,4) i (−1,4)
22 mar 21:36
Marcin: Czyli ok, dzięki.
22 mar 21:37
oskar: A to pole z analitycznej ile?
22 mar 21:40
Damian: w pierwszym x = 1 v x = −1 lub x = 5 v x = −5 mi dwie możliwości wyszły..
22 mar 21:42
Marcin: Nie wiem o jakie pole z analitycznej Ci chodzi
22 mar 21:42
Damian: P= 25(√5 + 1) / 2
22 mar 21:43
Damian: Oskar ile u cb pole ?
22 mar 21:44
Marcin: Damian.
Jeżeli masz x=1 i x=−1, to wtedy podstawa ma długość 2, a wysokość równa jest 6
p=1*6=6, pasuje,
| | 4 | |
ale jeżeli masz x=5 i x=−5, to podstawa ma długość 10, a wysokość to, 2+ |
| |
| | 5 | |
| | 4 | | 14 | |
P=5*(2+ |
| )=5* |
| ≠6, coś mi tu nie gra  |
| | 5 | | 5 | |
22 mar 21:47
oskar: tyle samo damian
22 mar 21:47
oskar: Marcin to pytanie było odnośnie drugiego zadania z analitycznej
22 mar 21:48
Marcin: "w pierwszym x = 1 v x = −1 lub x = 5 v x = −5 mi dwie możliwości wyszły.."

Nic dzisiaj
nie piłem
22 mar 21:49
Damian: to pierwsze muszę sprawdzić ale ja to liczyłem z wzoru na pole w którym jest wartość
bezwzględna więc wychodzi dwie możliwości..
12= I −4x − 8 I
22 mar 21:51
Damian: a jakie prawdopodobieństwo w 10 masz ?
22 mar 21:52
Marcin: Jak się zabraliście za to 2, co?
22 mar 21:54
oskar: 2
P(x) = x2+ax−1 lub
P(x) = x2+ax+1 i porównywanie współczynników
22 mar 21:55
Marcin: Fakt. Sprawa oczywista.. aż mi głupio
22 mar 21:56
Damian: P(x) = (ax
2 + bx + c)
2 i porównujesz
22 mar 21:56
Marcin: W 4 macie <−3;+∞)?
22 mar 22:03
Damian: faktycznie w zad. 1 tylko x=1 v −1 pasuje
22 mar 22:03
Damian: Marcin xe (− ∞, −3> i {1/2}
22 mar 22:07
Marcin:
22 mar 22:07
zombi: | | 1 | |
Ja w 4 mam jeszcze { |
| } |
| | 2 | |
22 mar 22:08
Damian: coś pokręciłeś, widać od razu bo 0 na pewno nie należy 0 ≥ 3
22 mar 22:09
Damian: zombi też Ci wyszło <−3;+∞) ?
22 mar 22:10
Marcin: Dobrze masz Damian. Wiem gdzie się walnąłem
22 mar 22:11
zombi: | | 1 | |
Niee, ja mam <−3,+∞) u { |
| } |
| | 2 | |
22 mar 22:11
Marcin: Po prostu źle zaznaczyłem przedział
22 mar 22:12
zombi: | | 1 | |
Wróc pomyliłem strony oczywiscie mialo byc (−∞,−3> u { |
| } XD |
| | 2 | |
22 mar 22:12
Damian: o to mi chodziło

a w 11 z prawdopodobieństwem ?
22 mar 22:13
zombi: Tego nie jestem pewny, więc się nie odzywam
22 mar 22:16
Marcin: Jeżeli wiemy, że wielomian dzielimy przez (x+3), to musimy zmienić znak nierówności, tak?
22 mar 22:21
Marcin: W 3 macie
cosx=1?
22 mar 22:28
Damian: W(−3) = 0
22 mar 22:29
bezendu: Tak
22 mar 22:29
zombi: tak
22 mar 22:29
Damian: dokładnie tak
22 mar 22:29
zombi: Ktoś ma prawdo?
22 mar 23:17
bezendu:
| | ? | |
Ja robiłem ze zdarzenie przeciwnego ale nie mam teraz tej kartki coś chyba |
| |
| | 81 | |
jakoś tak ?
22 mar 23:19