→ →
P= 12Id(BA, BC)I =8 i C(xC, yC)
C€ do prostej 2x +y −2 =0 to: 2xC +yC−2=0
→ →
BA= [1,1] BC=[ xc −2, yC−3]
12I1*(yC−3 −1*(xC−2)]= 8 => yC −xC −1= 16 => xC −yC+17=0
rozwiązując układ równań:
2xC +yC −2=0
xC −yC +17=0
−−−−−−−−−−−−−−−−−
3xC = −15 => xC = −5 to: yC= 12 to: C( −5, 12)
b) D(xD, yD) −−− jest środkiem boku AB
| xA +xB | yA+yB | |||
to: xD= | ..... yD= | |||
| 2 | 2 |
I zarazem dobranoc!
Upiekłam dobre ciasto ( bezowiec
Myślę jak Was poczęstować?
Bogdanie , może wyślę na adres ; matura@
Proszę spróbować
Mniamniuśne
.... prawda?
Miłych snów
Dobranoc.
jak to moje ciasto? ....zdegustuj
Spokojnej nocy wszystkim
!