matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji 2
Wymiernix:
Naszkicuj wykres funkcji tym razem
6
f(x)=
|x|−3
22 mar 14:45
ICSP:
6
Rysujesz wykres f(x) =
dla x dodatnich a następnie rysujesz jego odbicie względem
x − 3
6
osi OY dla x ujemnych i dostajesz f(x) =
dla x ≠± 3
|x| − 3
22 mar 14:48