funkcje
JA: Proszę o pomoc:
Zad.1
Wyznacz a jeżeli punkt A=(a2,−1) należy do funkcji f(x)=12x.
Czy odpowiedzią bedzie a=1?
22 mar 13:04
ICSP: Nie
22 mar 13:08
JA: hmmm... a mógłbyś(mogłabyś) mi podpowiedzieć mniej więcej jak to zrobić?
22 mar 13:14
ICSP: a jak robiłeś/aś ?
22 mar 13:15
JA: odpowiedz to −
12
22 mar 13:16
JA: nie to x powinien byc ta watrość co wczesniej podałam zatem a=−1? tak?
22 mar 13:17
JA: ja to zrobiłam tak:
−1=12*a{2} /*2*u{a2
−a=1 /: −1
a=−1
22 mar 13:20
ICSP: teraz dobrze.
22 mar 13:24
JA: Dziękuję Tobie bardzo

Miłego dnia
22 mar 13:30
JA: Dziękuję Tobie bardzo

Miłego dnia
22 mar 13:36