prawdopodobienstwo
23: Dany jest zbiór wszystkich swucyfrowych liczb naturalnych. Oblicz prawdopodobieństwo ze losowo
wybrana liczba z tego zbioru jest podzielna przez 6 lub przez 8
20 mar 23:10
Eta:
Jakie to są liczby swucyfrowe?
20 mar 23:12
Maslanek: Ile jest liczb dwucyfrowych?
|Ω|=90
A−liczba podzielna przez 6 (wypisać)
B−liczba podzielna przez 8 (wypisać)
A∩B−liczba podzielna przez 6 i 8 (wypisać)
Skorzystać ze wzoru na prawdopodobieństwo sumy.
20 mar 23:12
Eta:
Maślanek... a może 100−cyfrowych?
20 mar 23:14
23: tak oczywiscie dwucyfrowych jak łatwo się domyslic

potem robie 90/6=15 i 90/8= wiecej niz 11
więc wiem jakie jest p(a) i p (b) jak znalezc czesc wspólną ?
20 mar 23:14
Paulina:
Jest napisane w poleceniu swucyfrowych i tego proszę się trzymać !
20 mar 23:17
23: nie czepiajcie sie juz tak tej literówki
20 mar 23:19