matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
środkowe w trójkącie
Dawid:
W trójkącie prostokątnym równoramiennym przyprostokątna ma długość 4. Oblicz długości środkowych tego trójkąta − prosze o pomoc
20 mar 22:19
5-latek:
Policz dlugosc przeciwprostokatnej Jest wzor na dlugosc srodkowej (mozesz go sobie wyprowadzic z twierdzenia cosinusow Poszukaj albo
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CD8QFjAF&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25C5%259Arodkowa_tr%25C3%25B3jk%25C4%2585ta&ei=slwrU62JO9DT7Aato4HQAg&usg=AFQjCNEgZtbKNZJQ_4C7FS-kwqcI3PHWBA&sig2=8Yh7c-_fxgLA5Ef8cNkFQQ
20 mar 22:26
Dawid:
ślicznie dziękuje
20 mar 22:57
Eta:
|AD|=2
√
2
CE|=|BF|
=
√
2
2
+4
2
= .........
20 mar 23:02
bezendu:
wow jaki ładny rysunek
20 mar 23:03