matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Agata:
Jeżeli 4 6 6 ∫ f(x)dx= 5 oraz ∫ f(x)dx= −2, to ∫ f(x)dx= ? 2 4 2
20 mar 21:13
Agata:
up
20 mar 21:26
Mila:
⇔∫f(x)dx=g(x) g(4)−g(2)=5 g(6)−g(4)=−2⇔ g(6)−g(2)=3=
2
∫
6
f(x) dx
20 mar 21:48
Agata:
No tak, ale dlaczego g(4)−g(2)=5
20 mar 21:52