matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :(,bardzo prosze o rozwiazanie
stan:
a
b
Jeżeli
=
1
2
, to wartość wyrażenia
jest równa?
a+b
a+b
20 mar 21:11
picia:
tyle samo
20 mar 21:14
kika:
a
1
2a=a+b⇒a=b stąd
=
2a
2
20 mar 21:15
stan:
dzięki wielkie!
20 mar 21:19