Elementarne pytanie o wielomian
V.Abel: Cześć, takie pytanie z tych elementarnych

,
ale jednak, mianowicie co to znaczy, że wielomian jest zerowy, czy, że przystaje tożsamościowo
do zera, czy jest też tożsamościowo równy zero?
To znaczy, że wielomian W(x)=0? Ale w książkach piszą zamiast "=" często "≡", dlaczego, to to
samo, czy jest jakaś różnica?
Proszę o wyjaśnienie
20 mar 20:52
kika: zerowego stopnia t0 w(x)=6*x0
20 mar 20:56
V.Abel: Nie! To jest STOPNIA ZEROWEGO, a ja się pytam co to jest WIELOMIAN ZEROWY, bo to z tego co
widzę raczej nie to samo...
20 mar 20:57
zawodus: Wielomian zerowy to wielomian tożsamościowy równy 0
wielomian stopnia zero to W(x)=6
Wielomian zerowy W≡0
20 mar 21:00
V.Abel: Ale to, że jest tożsamościowy rówmy zero oznacza, że zawsze przyjmuje wartość 0?
NIe można pisać po prostu W(x)=0 zamiazt W(x)≡0?
21 mar 23:31
V.Abel: *zamiast
21 mar 23:31