stereo
Kate: Stosunek długości trzech krawędzi prostopadłościanu o wspólnym wierzchołku wynosi 2:3:5 Jakie
jest pole powierzchni tego prostopadłościanu, jeśli jego objętość wynosi 810 ?
Prosiłabym o rysunek i wytłumaczenie.
20 mar 19:33
picia:
nie potrzeba rysunku.
2x*3x*5x=810
30x3=810
x3=27
x= 3
Boki to : 6,9,15
20 mar 19:45
5-latek:

I Katarzynko naucz sie rysowac prostopadloscian zeby potem nie wolac o pomoc
20 mar 19:51
picia:
wygląda jak sześcian
20 mar 19:54
5-latek: Tu sie wiekszy nie zmiescil
A czy szsescian nie jest prostopadloscianem ?
20 mar 19:56
bezendu:

Coś pochyły ten sześcian ?
20 mar 19:56
5-latek: Przechylilo go bo jest po
Debowym mocnym
20 mar 20:00
bezendu:
20 mar 20:01
Kate: ja wiem jak wygląda... tylko chciałam wiedzieć jak te zalezności na nim zaznaczyc
20 mar 20:20
picia:
tu nie ma zaleznosci, wzro na objetosc i juz
20 mar 20:22
5-latek: I jeszce dobrze by bylo gdybys zapoaznala sie z twierdzeniem o 3 prostych prostopadlych
(przyda sie

)
20 mar 20:30