matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że..wektory
El:
W trójkącie ABC punkt D jest środkiem boku BC. Wykaż, że AB→ + AC→ = 2AD→
20 mar 18:32
M:
21 paź 06:02
:
AB→ + AC→ =(AD→ + DB→)+(AD→+DC→)= 2AD→+DB→ + DC→= 2AD→
21 paź 14:14